Valentinsdagen er bare et par dager unna nå, og kanskje du ennå ikke har planen klar for deg og kjæresten. For de som ikke er så veldig opphengt i denne tradisjonen, kan enhver dag være en fin anledning for en romantisk middag for to. Om man ikke gjør noe stort av valentinsdagen, er februar en vintermåned som i seg selv skaper stearinlysstemning rundt middagsbordet. Så hvilken mat egner seg best til stevnemøter hjemme? Selv om man alltid setter stor pris på at partneren disker opp med yndlingsmaten din, er det fint med variasjon! Overrask med noe kjæresten din aldri har smakt før, og gjør det gjennomført med forrett, hovedrett og dessert. Desserten kan være noe man kan dele på eller, til og mate, hverandre med.
Verdens enkleste forrett
Hva med et ostefat som forrett? Dette er lett å kombinere med en god vin. Et ostefat består ofte av små stykker av spansk, fransk og italiensk ost, men man kan selvfølgelig velge egne norske favoritter. Prøv og lag en variasjon av blå oster, skarpe og myke. Som tilbehør er store og saftige oliven perfekt. En salt skinke som parmaskinke eller lignende passer godt med alle oster. Fikensyltetøy passer utmerket til de franske ostene, og er vanligvis servert som dessert, men husk at alle regler er til for å brytes!
Enkelt og elegant
En personlig vri på maten gjør det hele mye mer romantisk. Kan du ta en ingrediens fra din kjæres yndlingsrett og bruke dette i hovedretten? En trygg og sikker vinner er alltid pasta. For å gjøre en pastarett mye mer enn hverdagslig mat, kan man kjøpe håndlaget pasta på gourmetbutikker. Det er en stor forskjell i smak på masseprodusert spaghetti og håndlaget linguine. Det fine med pasta er at det er så enkelt å lage, samtidig som tilbehøret du velger kan gjøre retten veldig elegant. Pasta passer veldig godt til en forrett av ost, oliven og skinke. Selve pastaen trenger man ikke å legge mye energi i, for det er alt det andre som lager retten. Siden det er vinter, kan fettucine med sjampinjong og en kremet saus passe godt. For å lage en sterkere smak, kan man blande litt pesto inn i kremen som man rører sjampinjongene inn i, før det hele blandes med pastaen i gryten.
Mørk og bitter dessert
Siden meningen med er å lage en Valentinsdag med tre retters middag til han kan man slå på stortromma og dekorere bordet litt ekstra. Blomster er en selvfølge, men man kan også legge på noen hjerteformede søtsaker på bordet. Hvis man vil ta med det italienske helt til desserten, er sjokolademousse en kjempeidé. Mørk og myk sjokolade er sensuell og romantisk mat, og egner seg ypperlig til å mate hverandre med. Noen røde bær på toppen gjør desserten komplett, og enda bedre er det om du presenterer den i et vinglass.