En salat kan være et friskt ekstra, eller et godt tilskudd til en kjøttrett med pasta, som kan bli litt vel tung. En tomatsalat går fremragende til kjøttretter, men den kan også samtidig være et måltid i seg selv.
Hva trengs for en god tomatsalat for fire?
- 1 Kg. tomater, gjerne av typen “oksehjerte”.
- 200 gr. saueost eller hvit geitost (Feta), gjerne fra Hellas.
- En hakket løk, skold den om du vil dempe smaken.
- 50 gr. sorte oliven uten sten.
- 2 ss. eddik, helst fra rødvin, men det ikke veldig viktig.
- 2 ss. olivenolje, helst av uklar type, med fruktkjøtt, for smakens skyld.
- Oregano
- Pepperblanding
- Persille
- Havsalt
Finn frem en stor bolle, fyll i med eddik og olivenolje, bland i krydderblandingen og ta gjerne med litt av saltlaken fra fetaosten. Hakk tomatene og finhakk løken. Om du ønsker litt ekstra smak, er det også godt å blande inn en hvitløksbåt. Hakk også gjerne opp olivenene, og kutt osten i terninger. Deretter rører du sammen det hele, til dressingen er jevnt fordelt. Deretter er det godt å la salaten hvile litt, slik at saltet får trukket ut litt saft fra tomatene.