Skal man egentlig snobbe seg med rødvin, når man serverer en enkel pastarett med litt salat? -Nei, egentlig ikke. Om man ser seg om, helt på bunnen av prislista til vinmonopolet, for så å velge en spansk, ikke en italiensk vin, så har man allerede gjort det første gode valget. Selvfølgelig er vin en smakssak, men det finnes noen enkle tommelfingerregler som hjelper deg ut av problemer hver eneste gang.
Men vin er ikke noen tvang, og man trenger ikke å innrette seg etter snobbene, som for det første gjør narr av folkepizzaen , samtidig som de gjør narr av øl. Det betyr simpelthen at man er ute etter en krangel, fordi man ikke vil akseptere at veldig mange kan bli enige om at de samme tingene er gode eller bra.
Når man inviterer til selskap, kan det være lurt å be gjestene om å ta med en flaske vin eller en sekspakning hver, slik at man har et godt utvalg av drikke for en hver smak, til maten, så vel som for før og etterpå.