Høsten er en nydelig årstid når det kommer til mat, og da spesielt norske matretter. Det er nå norske grønnsaker er på sitt beste etter en deilig sommer. Gulrøtter, neper, salater, tomater og andre grønnsaker er helt ferske og kortreiste til glede for alle som liker å briljere ved komfyren. Man kan grille blomkål, steke gulrøtter og koke brokkoli og mikse sammen de beste matretter som setter en herlig signatur på en vellykket høst, enten det er hjemme eller på hytta etter endt jaktdag. Det er med andre ord tid for de gode matrettene.
Stadig flere som kjøper lokalt
Det er blitt veldig populært å støtte opp om de lokale gårdsbrukene rundt omkring i Norge. Stadig flere bønder må nemlig finne flere alternativer for å spe på inntekten sin og noen driver med ølbrygging, mens andre sørger for at norske grønnsaker kan brukes rundt middagsbordet. Og det er ikke bare bønder som driver med kortreist mat – også stadig flere innbyggere i byer bruker nå kreativiteten sin for å dyrke seg selvforsynt på grønn mat, enten det er i form av etablering av såkalte kolonihager, eller det er at de bruker hagen eller flate hustak til å dyrke. Her kan en liten familie bli selvforsynt med både poteter og urter i alle fasonger i løpet av en god sommer, og det er en drøm som stadig flere realiserer.
Investeringene som koster
Å drive med dyrking av urter, grønnsaker og frukt er ikke nødvendigvis så dyrt, men det krever uansett at man investerer både tid og penger i starten for å sikre en god start. sammenlign banker for å finne de beste tilbudene til å gjøre nettopp de investeringen som på sikt kan spare deg og familien din for både tid og penger. Det å kunne gå rett ut i hagen eller drivhuset sitt og hente frem ferske salater og urter er nok en litt romantisk drøm, men den er fullt oppnåelig om man gjør det rett og ikke gaper over for mye. Til og med mais-planter trives i norsk natur, noe som gjør at du kan få et ganske allsidig drivhus om du går inn for det.